Hogyan hat a ráksejtekre az Avemar?

A Daganatok.hu-n nemrég megjelent írásból kiderül, melyek az Avemar lehetséges hatásmechanizmusai, és milyen eredményekkel járhat a készítmény alkalmazása a különféle típusú daganatos megbetegedések esetén.

Az Avemar 2012 júliusában ünnepelte a 10. évfordulóját annak, hogy Magyarországon elsőként speciális - gyógyászati célra szánt - tápszerként ismerték el daganatos betegek kezelésének kiegészítésére. Az elmúlt tíz év jelentős nemzetközi sikerei mellett már 33 tudományos publikáció olvasható az amerikai Pubmed adatbázisában az Avemar hatásairól, hatékonyságáról és eredményeiről. Az új cikksorozatban olyan tanulmányok kerülnek ismertetésre, melyekből kiderül, hogy melyek az Avemar lehetséges hatásmechanizmusai, és milyen eredményekkel járhat a készítmény alkalmazása a különféle típusú daganatos megbetegedések esetén.

Az Avemar egy több száz, vagy akár több ezer különféle molekulát tartalmazó fermentált búzacsíra-kivonat. Számos olyan eredmény áll rendelkezésre, amelyek alapján az Avemar gyógyászati célra szánt tápszerként való alkalmazása fenntarthatónak, kemoterápiával való kombinált alkalmazása pedig ésszerűnek tűnik a daganatos betegek esetében. Így fogalmaznak a nemrégiben megjelent tanulmányban a németországi Halle-Wittemberg Egyetem munkatársai. Thomas Mueller és Wieland Voigt összefoglaló tanulmányában az Avemar eddig ismert legfontosabb hatásmechanizmusait részletezi, valamint azokat a korábbi fontosabb kutatási eredményeket mutatja be, melyekben az Avemar jótékony hatásait vizsgálták illetve bizonyították.

Ebben a cikkben tehát ismertetésre kerülnek az Avemar eddig feltárt főbb hatásmechanizmusai, cikkünk következő részében pedig részletesebben kitérünk majd azokra a humán klinikai vizsgálatokra, melyeket daganatos betegeken végeztek.

Tovább a cikkre a Daganatok.hu oldalára »